Teemu T. Kaskinen

Aikana, jolloin digitaaliset erikoistehosteet ryöppyävät silmille ruuduilta, tarvitaan konkreettisia asioita.

Moni elokuvaprojekti on kompastunut liialliseen silmäkarkkiin ja digitaalisesti toteutettuihin asioihin. Ian McKellen itki Hobittia kuvattaessa turhauduttuaan jatkuvaan vihertaustaan. Lavasteita ei ollut. Ne tehtiin digitaalisesti.

Digitaalisesti tuotettu sisältö ja efektit ovat kuitenkin nykyaikaa. Niillä voidaan saavuttaa asioita, joihin rekvisiitta ei kykene. Näiden ei tulisi kilpailla keskenään, sillä yhteistyössä on voimaa!

Rekvisiitan tarkoitus on antaa näyttelijälle konkreettisia työkaluja – aitoja esineitä, yksityiskohtia, joiden avulla hän voi samaistua hahmoon ja maailmaan. Toimiva rekvisiitta ei nouse itsessään liikaa esille, vaan istuu tarinaan saumattomasti luoden oman kerroksen tukemaan näyttelijän suorituksia.

Rekvisiittaa voi hankkia monella tavalla – teattereista voi vuokrata asioita, kirpputoreilta saattaa tehdä löytöjä, tai sitten sen voi muokata olemassa olevista asioista tai rakentaa kokonaan. Kaski Craftsin laaja-alainen osaaminen käden taidoissa mahdollistaa toimivan, oikean rekvisiitan tekemisen.

Oikeaa oikeaan tarkoitukseen

Tarve määrittää materiaalin

Konkreettinen digitaalisen tukena

Mittakaava tarpeen mukaan

Tilaustöitä tarpeeseen

Portfoliosta löydät esimerkkejä rekvisiitasta.